Съдийският наблюдател на пловдивското дерби Любе Спасов се спря за кратко пред журналистите. Бившият ни топсъдия засне "веществени доказателства" след прекратения мач. Съдията Георги Кабаков прибра футболистите в 41-ата минута заради канонада от бомбички, хвърлени от агитката на Локомотив.

"Полицията трябва да се отнася по-сериозно към тези неща. При такива условия къде може да се играе футбол!? Това бе една непоносима атмосфера, феновете бяха предупредени още в началото на срещата, но не си взеха бележка. Днес беше канонада от димки, камъни и пиратки... Добре, че не пострада някой футболист.

Всичко това ще бъде подробно описано в документите. При такава обстановка как може да се играе футбол. Аз не мога да определя какви санкции ще последват за Локо (Пд), но в никакъв случай те няма да бъдат леки. Условията за продължаване на срещата бяха ненормални.

Колкото и нескромно да звучи, свирил съм на големи европейски терени, но такова нещо не съм виждал. Може би трябва да се промени и законодателството ни. Явно, че агитките на двата отбора дойдоха с цел да провокират и да направят така, че този мач да не завърши. Не съм има подобна случка в досегашната си практика на делегат. Дано повече не се и повтаря", пожела си Спасов.