Собственикът на Локомотив (Пловдив) Константин Динев проговори след дълго мълчание. Бизнесменът коментира прекратеното дерби с "Ботев" Пловдив днес. Двубоят се игра само до 41-ата минута, но заради поведението на агитката на Локомотив съдията Георги Кабаков бе принуден окончателно да спре срещата.

"Това е недопустимо. На най-големия християнски празник да се случват тези неща. Просто 20-30 души от феновете, провокатори, които искат да живеят на гърба на отбора, се опитват да постигнат целите си. Това са хора - безработни, които използват упоителни вещества, които живеят на гърба на клуба, това е председателят на фенкулба господин Терзиев, той има кафенце на стадиона. Искат да продават артикули, от които да не отчитат никакви дивиденти на клуба. Те искат да си развяват байрака. Извинете, но такива хвърляния в пространството малко не са уместни. Навсякъде по света има комисии, ФИФА, БФС, във всички тези доклади Локомотив Пловдив никога не е присъствал и не е обвиняван официално в уговаряне. Просто тези хора искат в клуба да царува безвремие. Тези хора изгониха нормалните фенове на стадиона. Ще ги потърся, а ако мислят, да продължават по този начин...Точно с тези фенове, които търсят безвремието в клуба, няма да търся диалог. На отбора съм плащал регулярно. Може да има съвсем дребно забавяне, което не е повече от 10-15 дни", заяви Коко Динев в ефира на Канал 3.

"Може би аз не съм най-големият локомотивец, но аз съм направил най-много за този клуб. Никой не може да дойде и да каже, че обича повече от мен Локомотив. Обиден съм на всичко това, което се случва. Мислех си, че на тези хора ще им дойде акълът. Явно няма да се получи по този начин. Аз откакто съм в Локомотив, отборът върви само надобре. Постоянно надграждахме, когато аз съм в клуба, винаги сме били фактор. Нямаше стадион, построих стадион. Отборът нямаше да продължи съшествуването си. Благодарение на мен този отбор съществува. От там нататък постоянно се получават такива неща. Пак ви казвам, това става от хора, които се опитват да живеят на гърба на времето. Страхувам се Господ да не накаже Локомотив, просто защото е голям празник. Има различни начини на наказание. То се разбира, за бъдещето става дума", допълни бизнесменът.

За думите на Мартин Камбуров, който призова, ако има мъже, да напуснат Локомотив Пловдив, Коко Динев каза: "Аз не съм слушал такова нещо. Аз разбирам вашата настойчивост да сте заядлив, но да знаете, че в България има съдилища, има и власти, има всички институции, които могат и по някакъв начин могат да ни обвинят дори. Ние не присъстваме в нито един доклад за уредени мачове. Искате моята позиция, казах ви я."