Феновете на Локомотив (Пловдив) са били категорични, че ще прекратят дербито с "Ботев". Двубоят се игра на "Лаута", но само до 41-ата минута. Съдията Георги Кабаков бе принуден да прекрати окончателно срещата, след като агитката на Локомотив изхвърли мощен арсенал от бомбички, камъни, бутилки и още предмети към терена.

Според лидера на Локомотив Пловдив Мартин Камбуров агитката е била категорична, че ще прекрати срещата. Нападателят опита разговор с феновете, но без успех.

"Опитах да говоря с феновете, но те бяха категорични, че няма да се доиграе мачът. Казах го и на съдията. Нищо не съм знаел предварително, ако знаех, нямаше да отида да говоря. Опитах да говоря, но казаха, че няма да се доиграе срещата. Не е този начинът да се протестира срещу президента или срещу каквото и да било. Сега ще бъде наказан целият Локомотив като клуб, а не даден човек. Не знам какво решение ще вземе БФС. За нас това ни беше най-важният мач до края, другите мачове без публика или на неутрален терен - няма значение. Полицията нали правят проверки, как са успели да ги вкарат тези неща, не мога да знам?! Феновете бяха категорични, дори и да се бяхме върнали...камъните бяха доста големи. Бомбите бяха доста, както за футболистите на "Ботев", така и за нас, никой не иска да сте прибере със спукана глава или с още по-тежки последствия на Великден. Това са празници все пак. Не мога да кажа какво ще е бъдещето на Локомотив", каза Мартин Камбуров.