Пилотът на Ред Бул Даниел Рикардо беше най-бърз по време на третата свободна тренировка преди Гран При на Китай. По-късно днес е квалификацията заа място преди утрешния старт.
 
Австралиецът даде най-доброто време на мократа и хлъзгава писта. Дъждът започна да вали в началото на сесията и не спря да вали до нейния край. Очаква се да вали и по време на квалификацията.
 
Второто най-добро време даде Фелипе Маса от Уилямс. Заради лошото време пилотите направиха малко обиколки на пистата, а тези на Ферари, Мерцедес и Макларън предимно бяха в бокса. Нико Розберг и Кевин Магнусен излязоха на трасето в последните 10 минути, но не направиха състезателни обиколки.
 
Ромен Гросжан от Лотус е с трети резултат, но съотборникът му Пастор Малдонадо спря на пистата 20 минути след началото на тренировката и болидът му трябдаше да бъде избутан от трасето. Преди това той беше записал състезателна обиколка, която му отреди шесто място. Преди него се наредиха Нико Хюлкенберг от Форс Индия и Кими Райконен от Ферари.