Бившата звезда на Берое Давид Каядо е бил предложен на “Левски”, пише “Тема Спорт”. В момента португлецът е собственост на Таврия (Симферопол), където треньор е бившият наставник на “сините” Николай Костов. През зимата тимът от полуостров Крим плати 250 000 евро на Берое за Каядо, но в в момента клубът изпитва сериозни финансови проблеми и е пред изпадане.
 
Ситуацията в Таврия се усложнява и заради ситуацията в Крим. Освен това няма яснота къде ще играе тимът през следващия сезон – в първенството на Украйна или в това на Русия. Готви се орязването на финансирането, а на чуждестранните играчи е обещано, че през лятото може да преминат в друг клуб без финансов иск. В тима от Симферопол има още двама футболисти, играли в “А” група – Бобан Грънчаров (“Ботев” Пловдив) и Нуно Пинто (“Левски”).
 
Приближени на Каядо вече са предложили услугите му на “Левски”. Още докато беше в “А” група той беше следен от “сините”. Интерес към 26-годишното крило има и ЦСКА. Давид Каядо има 59 мача в “А” група и 17 гола.
 
Чуждестранни мениджъри са изпратили на “Герена” и записи с изявите на футболисти от друг закъсал финансово отбор – Металист (Харков). В момента на “сините” пасуват, тъй като чакат края на сезона, когато Георги Иванов-Гонзо ще се завърне като спортен директор.