Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Камило Плачи е направил нов опит да върне в състава звездата Матей Казийски, призна самият той прев ТВ7. Това е станало в телефонен разговор след финала за Купата на Турция, която бе спечелена от тима на българина - Халкбанк. Мнението на Казийски обаче остава непроменено.
 
"Аз уважавам Матей като състезател, той ме уважава като треньор. Подадох му ръка повече от един път и не смятам, че трябва да се прекалява с това. Ако той промени решението си и иска да се върне в националния отбор, телефонът ми е включен 24 часа в денонощието", заяви Плачи.
 
Италианският специалист даде да се разбере, че обявените 16 играчи за първия лагер не са съставът за Световната лига. Списъкът с 22-мата ще бъде обявен на 30 април, като изненади не се очакват.
 
"Следващата седмица ще говоря с Андрей Жеков и Боян Йорданов, за да намерим най-точното решение. Искам да знам дали ще са на разположение да тренират с отбора през цялото лято и дали ще са готови чисто физически за това. След като разбера какво е състоянието и намерението им, вече ще мога да знам как ще ги използвам", каза Плачи.