Манчестър Сити изригна, вадейки грандиозна оферта за Лионел Меси. Информациите от Англия и Испания гласят, че богаташите от "Етихад" са готови да платят 250 милиона паунда, за да си осигурят аржентинската звезда!
 
Ако сделката се осъществи през лятото, това ще е най-грандиозният трансфер в историята на футбола до момента. От Барселона зависи дали Меси ще стане два пъти и половина по-скъп от сегашния рекорд за трансфер - 100 милиона евро, които Реал (Мадрид) плати на Тотнъм за Гарет Бейл.

Английският вестник "Метро" съобщава, че и заплатата на Меси ще бъде огромна, ако се навие да премине на "Итихад". Звездата ще получава "много повече" от сегашния най-скъпоплатен играч на Острова. В момента това е Уейн Рууни, който взима по 15 милиона паунда на година в Манчестър Юнайтед. Вероятно на Меси ще бъдат предложени с поне 10 милиона повече, твърди още изданието.

Припомняме, че преди месеци от Барселона разкриха, че са отхвърлили сензационна оферта за Меси на стойност 250 милиона евро. Първоначално каталунците не назоваха името на кандидата за аржентинеца, но впоследствие стана ясно, че кандидатът е бил Байерн (Мюнхен).

АНГЛИЯ, ВИСША ЛИГА

ИСПАНИЯ, ПРИМЕРА ДИВИСИОН