Четирима български боксьори ще се качат днес - Разпети петък, на двата ринга в зала „Арена Армеец” в София за своите мачове от световното първенство за младежи и олимпийска квалификация за девойки за младежките игри в Нанджинг, Китай през август.

Първа от нашите ще излезе единствената останала при жените Михаела Николова, която ще играе в последния мач от сутрешната сесия на ринг А срещу представителката на Тайпе Ниен-Чин Чен в мач от първия кръг на категория до 75 кг. Очаква се двубоят й да започне след 13 ч.

В следобедния сеанс от 15 часа са мачовете и на тримата български боксьори в категории до 56, 64 и 75 кг. Душко Благовестов ще изиграе втория си мач на шампионата срещу Антон Рудой от Беларус, след като донесе първата победа за България, побеждавайки на старта при 56-килограмовите Фредерик Йенсен (Дан). Двубоят на българина ще започне около 15:30 часа.

Половин час по-късно на същия ринг А ще се качи и Кристиян Дойчев за мача си от втория кръг в кат. до 64 кг срещу Алуйе Исмаил от Швеция. Както е ясно Дойчев спечели без бой в първия кръг.

Около 17:30 ч на ринг Б пък за първия си мач от световното ще излезе Николай Чавдаров в среща от втория кръг в кат. до 75 кг срещу Езе-Един Бен Насер от Франция. И двамата боксьори почиваха в първия кръг. Във вечерния сеанс, който започва от 19 часа, няма да има български представители.