Състоянието на Михаел Шумахер е било влошено допълнително от неадекватна първа помощ. Това твърди немското издание "Щерн" днес, задавайки въпроси към френските парамедици, помогнали на пилота след инцидента във френските Алпи.

Седемкратният световен шампион във Формула 1 пострада при ски спускане в края на декември миналата година, при което удари главата си в камък и изпадна в кома, а състоянието му не се е подобрило значително до днес.  
От "Щерн" твърдят, че медицинските екипи във френския курорт Марибел са се заблудили от първоначалното впечатление, че Шумахер е бил в съзнание и е разговарял с лекарите.
 
"Често външният вид лъже. При удар в главата винаги трябва да се провери за по-тежки последствия. Освен това, защо първо е бил закаран в малката болница в Мутие, вместо в клиниката в Гренобъл?  Явно медиците от Бърза помощ не са вярвали, че положението му е сериозно", коментират от изданието.
 
Авторите питат и защо Шумахер не е бил подложен бързо на мозъчен скенер, при положение, че е имал кръв по главата, което означава, че предпазната му каска не е успяла да го предпази.

ОЩЕ ЗА ШУМАХЕР:
Състоянието на Михаел Шумахер леко се е подобрило
Лекари проучват състоянието на главния мозък на Шумахер
Махнаха част от черепа на Шумахер
Топлото и Шумахер отказват туристи от зимните курорти
* Шумахер блъснал мотоциклетист малко преди да се потроши със ските