Сериозен проблем има пред себе си селекционерът на Германия Йоахим Льов. Спецът няма да може да разчита на цели 18 свои футболисти за последната контрола преди старта на Мондиал 2014 в Бразилия. На 13 май в Хамбург Бундестима приема Полша.

През същия месец има финали за купи, в които участват сериозен брой национали. Пример за такъв е битката за Купата на Германия на 17 май. Байерн трябва да разчита на Нойер, Лам, Гьотце, Швайнщайгер, Кроос, Боатенг и Мюлер. Борусия пък се нуждае от Хумелс, Ройс, Шмелцер, Гроскройц и Вайденфелер.

Йозил, Подолски и Мертезакер пък играят с Арсенал финал за ФА Къп срещу Хъл Сити, отново на 17 май. Клозе, Гомес и Кедира също отпадат, тъй като сезоните в Италия и Испания продължават до 18 май.

Андре Шюрле от своя страна пък може да играе на финал в Шампионската лига с Челси и също отпада от сметките на Льов. Впрочем, същото важи и за вече споменатите национали в Байерн. Европейският и световен клубен шампион също е потенциален финалист в най-комерсиалния футболен турнир.

При така стичащите се обстоятелства, на Льов ще му се наложи да заложи на изцяло нов състав. При това само за приятелския мач.