Барселона загуби финала за Купата на Краля от Реал (Мадрид). Каталунците записаха поражение с 1:2 на "Местая". Това бе трета поредна загуба за Барселона след тази от Атлетико (Мадрид) в четвъртфинала-реванш в Шампионската лига (0:1) и от Гранада в Примера дивисион (0:1). За първи път след 11 години Барса записа три поредни загуби. За последно това се случи през януари 2003 година. Тогава тимът пада три пъти поред в Примера дивисион - Валенсия (2:4), Селта (0:2) и Атлетико (0:3).

Загубата за Кралската купа означава почти сигурно, че Барселона остава без трофей този сезон. В първенството каталунците са едва на трето място със 78 точки, лидер е Атлетико Мадрид с 82, а вторият Реал Мадрид има 79. Само чудо би пратило шампионската титла във витрината на "Камп Ноу". За последно преди шест сезона "блаугранас" не спечели нито един трофей през сезона. През 2007/08 под ръководството на Франк Рийкард Барса остана на трето място в Примера след шампиона Реал Мадрид и втория Виляреал, стигна до полуфинал в Шампионската лига (отпада от Манчестър Юнайтед) и Купата на Краля (отпада от Валенсия).

За първи път, откакто е в Барселона, Лионел Меси допусна три поредни загуби. Неприятната серия на аржентинеца срещу Реал Мадрид за Купата на Краля продължава. Това бе шести мач, в който той не може да отбележи гол. Балансът му е една победа, две равенства и три загуби. Това бе мач №157 в кариерата на Меси, в който не отбелязва гол или не се отчита с асистенция (от общо 420). Балансът от тези неуспешни двубои е 71 победи, 36 равенства и 50 загуби.