Манчестър Сити допусна сензационна издънка срещу Съндърланд в отложен мач от английската Висша лига. “Гражданите” завършиха у дома 2:2 с последния в класирането и направиха погрешна стъпка по пътя към преследване на шампионската титла. Тимът на Мануел Пелегрини остана на трето място със 71 точки, лидерът Ливърпул е със 77 и мач повече, вторият Челси е със 75.

Всичко започна добре за Сити. Домакините поведоха с гол “от съблекалните” на Фернандиньо. Бразилецът се разписа още преди да е изтекла и 2-ата минута. 47 046 фенове на “Етихад” очакваха лесна победа над “черните котки”, но отпускането в редиците на домакините се оказа фатално. В 73-ата минута при една от редките контраатаки на Съндърланд младият Конър Уикъм успя да преодоле вратаря на домакините Джо Харт и изравни за ужас на хората по трибуните. Отново същият футболист направи обрата пълен 10 минути по-късно след светкавична контра и шут по диагонала. Щурмът на отчаянието на Сити доведе само до изравнителен гол, който беше дело на Самир Насри в 88-ата минута. Основна вина за попадението обаче носи стражът Вито Маноне. Италианецът отрази първоначално лекия шут на Насри, но после изпусна топката зад голлинията за 2:2.

Съндърланд прекъсна серия от цели осем поредни загуби в последните си девет срещи. “Гражданите” пък разочароваха във втори пореден мач след загубата в дербито срещу Ливърпул с 2:3 на 13 април.