Нападателят на Локомотив (Пловдив) Мартин Камбуров разкри, че съдията Христо Ристосков е съветвал него и съотборниците му по време на мача в Разград да не се напъват срещу Лудогорец. Шампионите надвиха "смърфовете" с 2:0 и взеха комфортен аванс преди 1/2-финала-реванш на "Лаута" за Купата на България. Камбуров изчисли, че шансовете на тима му вече не са 5%, както преди първия двубой, а 0.5%.

"Лудогорец е добър отбор и нямат нужда от такава помощ от такъв съдия, който дори ни казваше да не се напъваме. Знаете, че скоро приключва кариерата му. Защо му е нужно да им помага, няма смисъл. Не искам да се ангажирам с мнение за дузпата, но хора, които са гледали по телевизията, ми казаха, че е симулация, Безяк се хвърлил и паднал. Определено обаче имаше помощ в полза на Лудогорец. Всяко положение се отсъждаше за тях, Ристосков накъсваше играта и не ни позволяваше да минаваме центъра", оплака се Камбуров след загубата.

"Опитахме се да направим нещо, но явно има някаква разлика между двата отбора. Въпреки всичко няма да се предадем. Лудогорец е класа, но ние ще играем да победата в реванша. При нас вече всичко е спокойно и излизаме за победа до края на първенството. Шансът за финал от 5 процента стана вече 0.5%", добави голмайсторът на "А" група.

КУПА НА БЪЛГАРИЯ

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ