Иво Тонев говори с цифри за строежа на Сектор "А" по време на пресконференцията, която дава в момента на "Герена". След като съобщи, че новата трибуна на "Георги Аспарухов" ще е готова през септември и ще може да приема публика, но без козирка, началникът назова и сумите, необходими за цялостното завършване на строежа.

"Сумата, която ще бъде необходима, за да бъде Сектор "А" използваем, е около 3 милиона евро. Козирката струва около 2,8 милиона, за да бъдат спазени всички стандарти. Първоначално трибуната ще е без козирка, след което ще може да бъде поставена в рамките на 20 дни впоследствие. Нейното изработване ще отнеме около два месеца и половина. Последният етап, да бъде Сектор "А" във вида, в който искаме, ще изисква още 2-2,5 милиона. Там ще бъдат оправяни съблекалните, съдийските стаи, зала за пресконференции...", съобщи Иво Тонев.

"Досега се ангажирах с конкретни срокове, сгреших за някои неща. Затова сега няма да обявявам дати. Само казвам, че Сектор "А" ще може да приема фенове през септември, макар и без козирка. В последните месеци толкова много негативизъм се изсипа, но няма да се предам. Ако пет човека се опитват да помогнат за нещо, други пет пък пречат. Затова се радвам на инициативите, които се случват покрай юбилея. Радвам се и на Тити, който е тук сега", каза Тонев.

"Натрупах невероятно много негативи върху себе си и вероятно още ще трупам. Питате ли ме какво ми е. Нося по един кашон документи в колата си всеки ден. Сигурно с 20 фирми водих разговори в последния месец", заяви Тонев.

"Финансирането на футболния клуб няма да зависи от строежа. В момента, в който Сектор "А" започне да акумулира средства, тогава ще започнат да се изплащат сумите към изпълнители и подизпълнители. Ако се появи нов спонсор за "Левски", той няма да има задължения към Сектор "А", добави Иво Тонев.

"Първите ВИП боксове в България ще бъдат на стадион "Георги Аспарухов", ще ги представим през май. Вече имам две заявки за тях", съобщи началникът.