Иво Тонев дава в момента пресконференцията си на "Герена", където говори за строежа на Сектор "А" на стадион "Георги Аспарухов". В началото на брифинга началникът в "синия" клуб обяви две важни неща - сменя се фирмата-изпълнител, както и това, че първоначално новата трибуна ще приема фенове без козирка, която в по-късен етап ще бъде монтирана.

"Първо искам да се извиня, че закъснях с 1 минута. Ще ви съобщя две важни неща. Първото е, че "Главболгарстрой" прекратява дейността си по строителството на Сектор "А". Остава да се уточнят финални детайли, чисто юридически", обяви Тонев.

"Имаме сума, която дължим на "Главболгарстрой". Едно от спорните неща е тази сума, не можем да се разберем. Стигнахме до взаимно решение, че и за двете страни е по-добре да се разделим. Това, което мога да ви кажа е, че сумата е дължима след януари 2015 година. Спорът е, че ние не сме съгласни докрай с тази сума", поясни началникът.

"Вторият важен въпрос е, че вероятно утре или другата седмица ще подпишем договор с друг главен изпълнител. Още следващата седмица новата фирма ще започне работа по довършването на Сектор "А". Има административни неща, които трябва да бъдат довършени по одобряването на новата фирма. По най-бързия възможен начин ще започне изграждането на Сектор "А". Искам да съобщя, че новата трибуна ще е готова септември месец, но без козирка. Ще направим така, че козирката да бъде монтирана в по-късен етап", каза Иво Тонев. 

"Оказа се, че носещите елементи на козирката не могат да бъдат изготвени в България. Две са фирмите, които са най-близо - чешка и немска, които могат да направят носещите профили, а с останалото неща можем да се снабдим от България", каза Тонев.

"Сега ще бъдат заложени болтове, които, само те, струват 200 000 лева. Имам идея как да се случат нещата - в рамките на 20 дни максимум козирката може да бъде поставена след това", добави Тонев.