Григор Димитров победи испанеца Алберт Рамос с 4:6, 6:3, 6:4 в среща от втория кръг на турнира в Монте Карло.

Двубоят започна лошо за Григор Димитров и той допусна пробив още в първия гейм, след което Рамос спечели сервиса си и поведе с 2:0. Гришо успя да вземе своя гейм за 2:1, след като не остави съперника си да вземе нито една точка. В следващите два гейма Димитров и Рамос спечелиха геймовете, в които сервират за 2:3 в полза на испанеца. Димитров опита да пробие съперника в шестия гейм, но неточности в завършека на разиграванията го лишиха от успех - 2:4 в полза на съперника му. Последва експресна победа на нула в седмия гейм и резултатът стана 3:4. Рамос взе сервиса си за 5:3, а Димитров своя за 5:4. Испанецът не сгреши в последния гейм за сета и взе победата с крайното 6:4 за около 40 минути игра.

Вторият сет започна добре за Гришо и той спечели сервиса си за 1:0, след което навакса изоставане от 0:30, но Рамос взе гейма за 1:1. Последва бърза победа на Гришо в третия гейм за 2:1, след което и пробив за 3:1. Димитров поведе с 4:1, след като не допусна пробив в гейма, в който сервира. Рамос се мобилизира и взе сервис гейма си за 4:2, но последва успех за българина за 5:2. Испанецът спечели сервиса си за 5:3, но същото направи и Димитров за крайното 6:3 в сет, продължил малко повече от половин час.

Последният сет не започна добре за Гришо, който пропусна реална възможност да пробие съперника в първия гейм. Във втория обаче не допусна Рамос да вземе точка и изравни за 1:1. Димитров изпусна да направи пробив и в третия гейм, когато испанецът отново надделя за 2:1. Димитров изравни Рамос за 2:2 при свой сервис, след което го проби за 3:2, без да позволи на съперника си да запише точка в гейма. Димитров и Рамос спечелиха сервиранията си за 4:3, а Гришо се приближи на гейм от победата за 5:3. Рамос не се даде лесно и запази шансове с успех за 5:4, след което получи лекарска помощ заради схващане на десния крак. Подобно получи и Марсел Гранойерс във вчерашния двубой на Димитров. Гришо нямаше проблем в последния гейм от мача и го взе на нула за крайното 6:4.
 
В предишната фаза на турнира Гришо надигра друг испанец - Марсел Гранойерс с 6:2, 4:6, 6:2, а на 1/8-финал среща още един - Давид Ферер, надиграл Жереми Шарди (Франция) с 6:3, 6:0. Именно срещу Ферер Гришо спечели първата си титла при професионалистите с успех на турнира в Стокхолм през октомври миналата година (2:6, 6:3, 6:4). Освен тази победа, Гришо има три загуби от испанеца през 2011 (6:4, 1:6, 5:7 в Синсинати) и две през 2012 (2:6, 2:6 в Индиън Уелс и 3:6, 5:7 в Бостад).
 
ГЛЕДАЙ НА ЖИВО ТУК , ТУК и ТУК !!!