Треньорът на Локомотив (Пловдив) Диамантис Вавалис е изчезнал преди полуфинала за Купата на България срещу Лудогорец, пише „Меридиан Мач“. Кондиционният спец си е събрал багажа и е напуснал „Лаута“. В клуба никой не зае причината за напускането на треньора. Бащата на треньора е близък приятел на Константин Динев. Специалистът по физическа подготовка си е тръгнал преди няколко дни, а засега няма да му бъде търсен заместник.
 
Треньорът Александър Станков до последно ще бистри титулярния състав, като е сигурно, че на вратата отново ще застане Кирил Акалски, след като избухна скандал между Йордан Господинов и лидера на отбора Мартин Камбуров. Тижани Белаид е фаворит за поста на наказания Здравко Лазаров, а другите опции са Сталиос Илиадис и Дани Кики.
 
Наставникът на Лудогорец Стойчо Стоев обмисля възможността да остави Върджил Мисиджан резерва. Холандецът се оплакал от пренапрежение на мускулите и от треньорския щаб може да не рискуват той да получи контузия. Вместо него на лявото крило вероятно ще започне Дани Абало, а другият вариант е Йерун Луму. Стоев няма дилеми относно другите постове в състава си.
 
Играчите на Локомотив (Пловдив) ще получат по 2000 лева премия, ако успеят да елиминират шампионите от турнира за Купата на България. Това е било обещано на футболистите в дните след победата над ЦСКА в „А“ група. За разлика от „черно-белите“ в Лудогорец няма да вземат специални бонуси за преминаването на полуфиналите.
 
ludogorec.JPGЛудогорец – Локомотив (Пловдив)loko_plovdiv.jpg
 
Днес от 18:00 часа по Нюз 7
Разград, „Лудогорец Арена“
Съдия: Христо Ристосков
 
ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Лудогорец: Владислав Стоянов, Жуниор Кайсара, Йордан Терзиев, Козмин Моци, Йордан Терзиев, Фабио Еспиньо, Христо Златински, Михаил Александров, Марселиньо, Дани Абало, Роман Безяк
Контузени: Александър Барт, Светослав Дяков
Наказани: няма
 
Локомотив (Пловдив): Кирил Акалски, Йордан Тодоров, Александър Тунчев, Ангел Грънчов, Диего Фераресо, Аласан Н'Дайе, Хамед Намуши, Спас Делев, Крис Гади, Тижани Белаид, Мартин Камбуров
Контузен: Валери Георгиев
Наказан: Здравко Лазаров
 
МАЧОВЕТЕ МЕЖДУ ДВАТА ОТБОРА ЗА КУПАТА
09.12.1982, 1/16-финал
Лудогорец – Локомотив (Пловдив) 0:2
0:1 Г. Фиданов (31), 0:2 Аян Садъков (44)
 
16.05.2012 г., Финал
Лудогорец – Локомотив (Пловдив) 2:1
0:1 Даксон да Силва (18), 1:1 Марселиньо (71), 2:1 Марселиньо (79)