Борусия (Дортмунд) победи у дома Волфсбург с 2:0 в първия полуфинален сблъсък от турнира за Купата на Германия и се класира за финала на надпреварата. Головете за успеха на „жълто-черните” Хенрих Мхитарян (12) и Роберт Левандовски (43), който реализира гол номер 100 в официални мачове за вестфалци.

Двубоят на „Сигнал Идуна Парк” започна равностойно с атаки и към двете врати, но домакините успяха да поведат при първото си по-сериозно положение. В 12-ата минута Марко Ройс подаде към Хенрих Мхитарян и арменският национал с прецизен удар от границата на наказателното поле вкара за 1:0.

„Вълците” се опитаха да отвърнат бързо на удара, но пропуски направиха Кевин де Бруйне, Налдо, Ивица Олич и Маланда, който нацели греда. Вестфалци пък натиснаха в края на първата част и в 43-ата минута Ройс записа втора асистенция на сметката си, след като изведе голмайстора Роберт Левандовски, който се разписа за 2:0 и уби интригата. Това бе гол номер 100 за полския национал в официални срещи за Борусия.

След почивката в 49-ата минута Левандовски можеше да направи резултата класически, но след шута му топката се удари в страничната греда. Шест минути по-късно полякът вкара попадение, отменено заради засада. Гостите не се предадоха и дадоха всичко от себе си да стигнат до гол, с който да намалят разликата. Пропуски обаче направиха Олич, Перишич и Маланда. В 81-ата минута Маланда и Луис Густаво имаха чудесен шанс за гол, но намеса на Вайденфелер и гредата предотвратиха попадението.

Съперник на Борусия (Дортмунд) на финала в Берлин на 17 май ще бъде победителят от втория полуфинал между Байерн и Кайзерслаутерн. Баварците са фаворити срещу втородивизионния тим, а двубоят е утре вечер от 21:30 часа българско време в Мюнхен.



Борусия (Дортмунд) - Волфсбург 2:0
1:0 Хенрих Мхитарян (12), 2:0 Роберт Левандовски (43)
0.bor.jpg