Общо 54 срещи се изиграха днес във втория ден от световното първенство по бокс за младежи и олимпийската квалификация за девойки в зала „Арена Армеец” в София.

В очакваната с най-голям интерес среща между световния шампион за юноши Абилайхан Юсупов от Казахстан и американеца Айзидро Очоас с победата очаквано се поздрави по-титулуваният състезател, който спечели по точки с единодушно решение на съдиите.

Следващият съперник на Юсупов в категория до 60 кг ще бъде Темирлан Батдиев от Русия, който победи датчанина Марсел Тертерян. Батдиев е европейски шампион за юноши и сред фаворитите за медалите в категорията.

Категория до 60 кг се очартава като една от най-тежките заради наличието на много талантливи и опитни боксьори.

В другата категория, която започна днес – до 56 кг, домакинът България записа първата си победа, след като Душко Благовестов надигра Фредерик Йенсен от Дания и среща във втория кръг Антон Рудой от Беларус.

Напред в тази теглова група продължават боксьори от Куба, Таджикистан, Алжир, Франция, Армения, Япония и др.

Девойките също започнаха надправара за квотите за младежките олимпийски игри в Нанджинг, Китай през август. Първи на ринга излязоха най-леките – до 51 кг, като от 4-те изиграни срещи във втория кръг продължаватАниелен Еспиноза от Алжир,Нериман Иштък от Турция, Мутиат Адебайо от Нигерия и Кристъл Баркър от Великобритания.