Марек Юнион-Ивкони спечели за трети пореден път шампионската титла във волейболното първенство, след като се наложи с 3:1 (25:23, 24:26, 26:24, 25:21) срещу "Левски Бол" във втората среща от финалния плейоф. Така възпитаниците на Найден Найденов затвориха серията с 2-0 успеха, след като и в петък надвиха "сините" с 3:1 гейма в столичната зала "Христо Ботев".

Капитанът и разпределител на Марек Гьорги Гьоргиев призна, че това е най-ценната титла в кариерата му.

"Чувството е уникално. Тази година титлата е най-ценната, защото я спечелихме по този начин. Никой не вярваше, че ще завършим без загуба. Благодаря на момчетата, на треньорите, на ръководството, за колектива, за отборния дух, за всичко. На какво се дължи успехът? Колектив, работа, и желание. “Левски” като единици може би са по-добри, но ние вече три години имаме шампионски дух, мислим по шампионски и не се предаваме пред никого. Вижте само възрастта на състезателите каква е, и ще видите какво постижение сме направили, каза Гьоргиев. - Имаше напрежение, дали ще спечелим, дали няма да спечелим. Затова имаше щастие, облекчение, всичко. Сега ще кажа на треньора, че сме най-великите.”

Дупничани заслужено защитиха титлата си, след като останаха без загуба с 28 победи от 28 мача в първенството.

Либерото на тима Мартин Божилов също се спря пред журналистите. “На пръв поглед изглежда лесно, но на нас ни беше изключително трудно. Всички играха на ръба на възможностите си срещу нас, затова ние трябваше да бъдем максимално концентрирани, без никакво отпускане. Това е най-сладкото нещо, което може да ми се случи. Изключително съм щастлив. Благодаря на момчетата за изключителното раздаване, за подръка, който ми направиха, и съм горд, че бях част от този отбор,“ призна той пред Гонг.