Европейският ни шампион по бокс за юноши до 16 г. Даниел Асенов ще започне участито си на световното по бокс за младежи в София срещу Павел Фьодоров (Рус), койтоднес победи по точки Умед Якубов (Таджикистан). Българинът почиваше в първия кръг на кат. до 52 кг, а двубоят му от втория е насрочен за 17 април.

В потока на Орлин Йорданов в кат. до 49 кг днес се изиграха 3 срещи, а българинът знаеше съперника си за втория кръг още при жребия. На 19 април той ще се срещне с Руфат Хюсейнов от Азербайджан. Утре, 15 април, първи на ринга в зала „Арена Армеец” от тима ни ще се качи Душко Благовестов. Негов съперник в първия кръг в кат. до 56 кг ще бъде Фредерик Йенсен (Дания).

Илиян Марков, битките в чиято кат. до 60 кг също започват във вторник, ще почива в първия кръг. Той обаче утре ще научи първия си съперник, който ще бъде определен в мача между Волкан Гьокчек (Турция) и Нурсултан Муратов (Киргизстан). В първия ден на световното България нямаше свой представител. Момчетата на старши треньора Михаил Таков продължават да тренират в залата на ЦСКА и да очакват своите изяви. Тази вечер те изгледаха някои от срещите от вечерния сеанс.