Марек Юнион-Ивкони спечели за трети пореден път шампионската титла във волейболното първенство, след като се наложи с 3:1 гейма (25:23, 24:26, 26:24, 25:21) срещу "Левски Бол" във втората среща от финалния плейоф. Така възпитаниците на Найден Найденов затвориха серията с 2-0 успеха, след като и в петък надвиха "сините" с 3:1 гейма в столичната зала "Христо Ботев".

Дупничани заслужено защитиха титлата си, след като останаха без загуба с 28 победи от 28 мача в първенството.

Във втория мач с "Левски" тази вечер Марек спечели първия гейм с 25:23, "сините" взеха втората част с 26:24 и показаха, че няма да се дадат лесно, надявайки се да стигнат до победата днес, която щеше да доведе спора до трети сблъсък. Волейболистите на Найден Найденов обаче реагираха като ужилени след изравняването и надвиха противника в третия и четвъртия гейм и по този начин извоюваха третата си поредна шампионска титла.

Най-резултатни в двубоя бяха Венелин Кадънков и Симеон Александров с по 21 точки. Диагоналът на Марек завърши с 50% успеваемост в атака и 4 блока, докато просрещачът на "Левски" се отчете с два аса и два блока.

Припомняме, че през 2012 година Марек стана шампион на България за първи път в историята си, а на следващата година направи златен дубъл, печелейки титлата и Купата на страната. През 2013-а дупничани участваха във волейболната Шампионска лига, където постигнаха една победа и записаха пет поражения, две от които с по 2:3 гейма.

Въпреки че "Левски" игра на финала тази година, "сините" останаха с бронза, след като завършиха трети в редовния сезон. Сребърните медали пък отидоха при КВК Габрово, който приключи на второ място в редовния сезон. По този начин се повтори почетната стълбица от миналата година.