Най-добрият български тенисист Григор Димитров официално зае от днес 14-о място в световната ранглиста на ATP (Асоциация на професионалните тенисисти) с актив от 2130 точки. Това е рекордно класиране в кариерата на Гришо, който миналата седмица бе на 15-а позиция.

Лидер в класацията при мъжете остава Рафаел Надал с 13 730 точки, следван от Новак Джокович (11 680), Станислас Вавринка (5760), Роджър Федрер (5355) и Томас Бердих (4720).

Ракета номер 1 на България Григор Димитров излиза утре срещу испанеца Марсел Гранойерс в първия кръг на турнира в Монте Карло с награден фонд над 2,8 милиона долара. Очаква се по-късно през деня да стане ясна програмата за третия ден на надпреварата. Евентуален съперник на Гришо във втория кръг ще бъде финландецът Ярко Ниеминен, а на четвъртфиналите може да се изправи срещу Рафаел Надал при липса на сензации.

За Димитров това ще е първият турнир на клей тази година. Гришо обаче вече загря за мачовете на червена настилка по време на Купа Дейвис. През миналата година българинът достигна до четвъртфиналите в Монте Карло.