Севиля разби у дома Порто с 4:1 в реванш от четвъртфиналите на Лига Европа и го елиминира с общ резултат 4:2, след като бе загубил в първата среща с 0:1.

Андалусци установиха натиск още в самото начало и в 5-ата минута поведоха с гол на Иван Ракитич от дузпа, отсъдена за нарушение на Данило срещу Карлос Бака. Така общият резултат от двата мача бе изравнен и домакините тръгнаха още по-уверено в атаката. В 26-ата минута севилци стигнаха и до пълен обрат в общия резултат, след като Бака изведе чудесно Витоло, който се разписа за 2:0. Испанският тим си реши мача три минути по-късно, когато Карлос Бака се разписа за класическото изражение на резултата.

През втората част в 52-ата минута напречната греда помогна на домакините след удар на Куарешма. Две минути по-късно Севиля остана в намален състав, след като Коке си изкара втори жълт и съответно червен картон. Въпреки това в 79-ата минута влезлият като резерва Кевин Гамейро бе изпуснат от отбраната на гостите и вкара за 4:0. „Драконите” все пак стигнаха до почетно попадение в добавеното време, когато Рикардо Куарешма не остави шансове на Бето и със страхотен шут оформи крайното 4:1.

Севиля е единственият 1/4-финалист, който започна участието си в евротурнирите през този сезон от третия квалификационен кръг на Лига Европа.

Под ръководството на Андре Вияш-Боаш Порто елиминира Севиля на Грегорио Мансано на 1/16-финалите на сезон 2010/11 на Лига Европа заради повече вкарани голове на чужд терен. “Драконите” спечелиха с 2:1 като гост, но загубиха с 0:1 у дома. В края на сезона Порто спечели турнира. Този път обаче португалският гранд отпадна от надпреварата.

sev.jpgporto.jpgСевиля - Порто 4:1
  (В първия мач 0:1, общ резултат 4:2)
1:0 Иван Ракитич (5-дузпа), 2:0 Витоло (26), 3:0 Карлос Бака (29), 4:0 Кевин Гамейро (79), 4:1 Рикардо Куарешма (90+2)

Стадион: "Санчес Писхуан"
  Съдия: Джанлука Роки (Италия)
0.sev.jpg