Ювентус победи у дома Олимпик (Лион) с 2:1 в реванш от четвъртфиналите в Лига Европа и елиминира съперника с общ резултат 3:1. Така „бианконерите” направиха още една крачка към мечтания финал, който ще се играе на техния стадион на 14 май.

Още в 4-ата минута Андреа Пирло изпълни перфектно пряк свободен удар за 1:0. Този гол успокои прекалено много „бианконерите”, които се дръпнаха в отбрана и бяха наказани. В 18-ата минута след изпълнение на ъглов удар защитниците на Юве изпуснаха Джими Бриан, който с глава изравни за 1:1. Отсъждаето на въпросния корнер обаче бе доста спорно, тъй като топката бе напуснала терена от играч на гостите, което остана незабелязано от съдиите.

До края на полувремето гостите се опитаха да стигнат и до втори гол, с който да изравнят общия резултат и дори да имат преимущество заради повече попадения на чужд терен, но Буфон не допусна още голове.

След почивката „Старата госпожа” взе инициативата и в 61-ата минута пък Тевес успя да прати топката в мрежата, но голът бе правилно отменен заради засада.Все пак 68-ата минута Юве тотално обезкуражи „хлапетата”, след като Клаудио Маркизио стреля от далечна дистанция, топката рикошира в бранител и влезе във вратата за 2:1. До края домакините не допуснаха повече изненади и се класираха за полуфиналите на турнира.

Ювентус влезе в Лига Европа от Шампионската лига и няма загуба в шестте си мача в турнира през тази пролет. “Старата госпожа” няма загуба в 16 мача (9 победи и 7 равенства) в Лига Европа от 1/8-финалите на сезон 2009/10, когато отстъпи с 1:4 като гост на Фулъм. Наставникът на Ювентус Антонио Конте пък е единственият треньор сред 1/4-финалистите, които е печелил Купата на УЕФА като играч.

1juv.jpglyon.jpgЮвентус - Олимпик (Лион) 2:1
 
(В първия мач 1:0, общ резултат 3:1)
1:0 Андреа Пирло (4), 1:1 Джими Бриан (18), 2:1 Клаудио Маркизио (68)

Стадион: "Ювентус Арена"
Съдия: Ундиано Майенко (Испания)
0.juv.jpg