Баскетболистите на "Левски" успяха да се класират изключително трудно за Финалната четворка на Балканската лига. Това се случи след победа с 95:86 срещу македонския Куманово в реванша от четвъртфиналната серия, състоял се в тренировъчната зала на "Арена Армеец". Така след общ резултат 169:160 от двата мача Константин Папазов и момчетата му оцеляха в турнира. Както е известно, първата среща в Македония завърши наравно при 74:74.

Тази вечер левскарите имаха сложна задача, тъй като съперникът бе близо, а дори и поведе с 6 точки при 4 минути до края. В решителните моменти обаче "сините" съумяха да се измъкнат и да спечелят мача, след което заслужено ликуваха.

Брандън Хийт за пореден път бе най-резултатен за "Левски", реализирайки 24 точки. Лайнъл Чалмърс се отчете с 19 точки, а Джумейн Джоунс добави 17 точки, 12 борби и 5 асистенции. Христо Захариев също бе на ниво с 14 точки. Иван Мишкович се отличи с 21 точки за Куманово.

За място на финала в Балканската лига "Левски" може да спори с Балкан, ако утре ботевградчани също намерят място във Финалната четворка. Вторият двубой на "зелените" с Теодо е в сряда от 20:45 часа в новата зала "Арена Ботевград".