Днес е стотният ден, в който Михаел Шумахер е в кома, след като на 29 декември пострада тежко при падане докато караше ски във френския зимен курорт Мерибел. След това на германеца бяха направени две операции на главата и от тогава лежи в кома в болницата в Гренобъл. Вече стана ясно, че седемкратният световен шампион във Формула 1 е във фаза на събуждане, а сега "Билд" съобщи за още трайни последствия, които се очаква да има Шуми заради получената мозъчно-черепна травма при инцидента.

Немското издание твърди, че легендата във Формула 1 няма да изпитва болка след събуждането си, но мускулите му ще са атрофирали във фазата на кома и координацията в движенията му ще бъде много трудна. Нормалното движение ще се постигне с интензивна физиотерапия.

Също така могат да минат месеци, преди Шумахер да преодолее щетите от травмата. При много от пациентите, лежали дълго време в кома, е необходимо да се започне от нулата. Опасенията са, че Михаел дори ще трябва отново да се учи на елементарни неща като преглъщане, говорене, движения, писане...

"Билд" обаче прави важно уточнение - дори в такова тежко състояние след събуждане не означава, че пациентът няма да придобие всички навици, които е имал и преди инцидента.

ОЩЕ ЗА ШУМАХЕР:
Състоянието на Михаел Шумахер леко се е подобрило
Лекари проучват състоянието на главния мозък на Шумахер
Махнаха част от черепа на Шумахер
Топлото и Шумахер отказват туристи от зимните курорти
* Шумахер блъснал мотоциклетист малко преди да се потроши със ските