Драмите около финала на мъжкото волейболно първенство продължават. Първоначално обявените дати 11 и 13 април за спора за титлата между шампиона Марек Юнион-Ивкони и "Левски Бол" претърпяха промени.

Оказа се, че втората среща ще се състои в понеделник, 14 април. Причината се крие в това, че в събота, 12 април, рапърът 100 Кила ще изнесе концерт в столичната зала "Христо Ботев".

Именно в нея, стопанисвана от БФ Волейбол, ще се изиграят финалните двубои. От Марек са против както за съоръжението, така и за ответния сблъсък.

"Няма логика втората среща да бъде в понеделник от 17.30 часа. Кой ще дойде? Нали в това е смисълът - да има хора в залата поне на единия мач. Най-малкото ние няма да имаме подкрепа, защото не сме от София. Хората се обаждат, разпитват. Искат да дойдат и да гледат, но за пореден път грешна преценка в наша вреда. Вече информирахме федерацията, че не сме съгласни. Но и тази наша жалба ще бъде подмината, както бе за залата. По-добре да бяха сменили часа за 19.00, както когато играехме в Шампионската лига", коментираха от клуба пред БЛИЦ.

Припомняме, че "Левски Бол" се подготвя и играе именно в залата, в която ще бъде финалът. Проблемът е, че по наредба по-преднокласиралият се тим има първи избор за съоръжение. Това е Марек, който завърши като победител редовния сезон. Въпреки това от БФВ не зачетоха собственото си решение под претекст, че "залата за финала е била определена преди началото на сезона".