Баскетболният "Левски" победи драматично Черно море като гост с 86-84 в дербито на 23-ия кръг на първенството. Срещата се реши по-малко от 5 секунди преди края, а зрелището бе подобно на последния мач между тези два отбора – финала за Купа България. Така борбата за второто място в редовния сезон става още по-завързана, след като "Левски" е с актив 14 победи и 6 загуби, а Черно море – с 14-7. Балкан е с 14 победи и 5 загуби, преди домакинството си на Ямбол днес, пише Bgbasket.com. Това бе последният мач от наказанието на Тити Папазов да не води "Левски" в четири срещи от първенството и от следващия кръг той ще бъде на скамейката на отбора.

На почивката Черно море поведе с 40-37. През цялата трета четвърт разликата само в отделни случаи надвишаваше 3 точки, а след много смени на водачеството се стигна до точка преднина в полза на „сините”. Размени на тройки в първата половина на решителния период доведоха до равенство при 75-75, а пълни три минути отборите не отбелязаха нито точка. При по-малко от 30 оставащи секунди Пламен Алексиев бе фаулиран и вкара два наказателни удара за 84-82, а Майк Уилкинсън вкара кош и бе фаулиран. Той пропусна наказателния удар и резултатът бе равен 84:84, а 13.3 секунди преди края "Левски" имаше нападение. При 4.6 секунди на Пламен Алексиев бе отсъдено нарушение срещу Брандън Хийт, който вкара двата наказателни удара за 86-84 в полза на "Левски".

Лайънъл Чалмърс бе най-резултатен за победителите с 21 точки. 19 отбеляза Майк Уилкинсън, а с 12 и 8 асистенции се отчете Брандън Хийт. За Черно море дабъл дабъл от 17 точки и 10 асистенции записа Асен Великов, 16 и 8 борби добави Милян Пупович, а с 12 точки и 6 борби завърши Симеон Илиев.