Пирин (Благоевград) доказа още веднъж, че мястото му не е в аматьорския футбол. В днешния мач от 23-ия кръг на Югозападната “В” група “орлетата” смазаха гостуващия Спортист (Своге) с 13:0 и подобриха предишния си рекорд, който постигнаха два кръга по-рано с победата с 10:0 над Чепинец. Освен хандбалните резултати, през пролетта нито един отбор не е успял да отбележи гол във вратата на благоевградчани, пише e-79.com.

В главно действащо лице в днешния мач се превърна Владислав Златинов, който отбеляза 8 от попаденията.

Домакините започнаха вихрено и в 8-ата минута получиха право да изпълнят дузпа, която Златинов реализира. Минута по-късно Златинов вкара второто си попадение, а в 26-ата минута оформи своя хеттрик и съкруши всякаква съпротива на гостите. От тук нататък на терена имаше само един отбор и до края на полувремето Владислав Златинов се разписа още два пъти, а и Антонио Хаджииванов добави 2 гола за 7:0.

Второто полувреме не се различаваше от първото. Димитър Благов се разписа на два пъти – в 58-ата и 64-ата минута. Златинов не спираше да бележи и през вторите 45 минути добави още 3 попадения към сметката си – в 60-ата, 67-ама и 75-ата минута. 2 минути преди края на мача Александър Башлиев оформи крайното 13:0.

Пиринвсе по смело гледа към професионалния футбол. 7 кръга преди края “орлетата” имат в актива си 60 точки и преди приключването на останалите срещи от кръга водят на втория – Оборище (Панагюрище), с 13 точки.