Пореден скандал се заформя по връзката Българска федерация волейбол - Марек Юнион-Ивкони. Родната централа реши двата финални мача за титлата да се играят в столичната зала "Христо Ботев".

Първоначално дупничани трябваше да приемат "сините" на 11 април, след което два дни по-късно да "гостуват" за реванша. Обикновено във финала и мачовете се играят в една зала. Новото обаче е, че и двете срещи да се състоят в стопанисваното от федерацията съоръжение в София.

Проблемът е в това, че "Левски Бол" тренира и домакинства именно в тази зала. Оттук идва и обяснимото негодувание от страна на двукратния шампион на България.

По наредба предимство в срещите имат отборите с по-предно класиране, като дупничани завършиха на 1-о място редовния сезон, а "Левски Бол" на 3-о. Ако не се стигне до промяна, това ще означава, че Българска федерация по волейбол няма да спази собствено решение. 

Миналата година Марек домакинстваше в Самоков, тъй като бе обявено, че залата в Дупница не отговаря на изискванията за провеждане на финален плейоф. Сега се очакваше отново да бъде избран този вариант заради еднаквото отстояние от двата града и заради самата зала. Друг вариант пък е бил Пловдив.

Какво точно ще се случи следващата седмица и дали ще има някакво развитие, предстои да разберем.