Шампионът на България по волейбол Марек Юнион-Ивкони ще защитава титлата си срещу "Левски Бол" във финала на НВЛ "Бачково" - изворна вода Суперлига. Това стана ясно след изиграването и на вторите мачове от полуфиналите в плейофите.

Дупничани не дадоха гейм на ЦСКА и в реванша в София, печелейки с 3:0 гейма (25:18, 25:23, 25:20). Двубоят започна равностойно, но постепенно гостите наложиха своята игра и взеха първата част. "Армейците" бяха в подем в началото на втория гейм, но Марек се активизира и го затвори успешно. В последната част вече всичко бе ясно и логично след последната точка за 25:20 емоциите в лагера на дупничани завладяха всички. Играчи и треньори на домакините пък се поклониха пред невероятна "червена" публика, която създаде отлична атмосфера в зала "Васил Симов".

Венелин Кадънков и Венцислав Трифонов завършиха с най-много точки за победителите - по 15, докато неуморимият Ивайло Стефанов наниза 14 за ЦСКА.

В другия полуфинал-реванш "Левски Бол" се стигна до драматичното 3:2 (25:16, 25:27, 22:25, 25:19, 15:12) КВК Габрово. Срещата в столичната зала "Христо Ботев" бе сериозно оспорвана, като концентрацията в тайбрека се оказа решаващша за изхода на срещата.

Първият мач от финала е на 11 април в Дупница. Реваншът е два дни по-късно в столицата.