Порто победи у дома Севиля с минималното 1:0 в първа среща помежду им от четвъртфиналите в турнира Лига Европа. Капитанът на „драконите” Елаким Мангала (31) им даде крехък аванс преди реванша на „Рамон Санчес Писхуан” след седмица.

Португалският гранд бе по-активен през целия мач и дори можеше да спечели с по-голяма разлика, но вратарят на гостите Бето отрази удари на Стивън Дефур и Рикардо Куарешма. В 31-ата минута Куарешма центрира перфектно с външен фалц към Елаким Мангала и капитанът с глава вкара за 1:0. След почивката Севиля не успя с нищо да застраши вратата на домакините, които направиха още пропуски чрез Куарешма и Кинтеро. В 87-ата минута Едуардо получи втори жълт и съответно червен картон, за да доиграят домакините мача в намален състав.

Под ръководството на Андре Вияш-Боаш Порто елиминира Севиля на Грегорио Мансано на 1/16-финалите на сезон 2010/11 на Лига Европа заради повече вкарани голове на чужд терен. “Драконите” спечелиха с 2:1 като гост, но загубиха с 0:1 у дома. В края на сезона Порто спечели турнира.

Севиля е единственият 1/4-финалист, който започна участието си в евротурнирите през този сезон от третия квалификационен кръг на Лига Европа. Андалусийският тим записа първа загуба като гост в турнира този сезон – още 5 победи и 2 равенства.

porto.jpgПорто – Севиля 1:0sev.jpg
 1:0 Елаким Мангала (31)

Порто, “До Драгао”
Съдия: Волфганг Щарк (Германия)



0.po.jpg