Ръководството на ЦСКА е завело установителен иск пред съда, за да бъде разрешен сложния казус с вратаря Томаш Черни. Агентите на чеха имат високи финансови претенции към българския клуб, които не отговорят на подписаната договорка между двете страни.
 
“Да, така е. Нещата се усложниха, но в случая те нямат нищо общо с лиценза, където няма да имаме проблем. Ако платим част от тези пари, за които хората около Черни и самият той настояват, това означава, че ги признаваме. И че после трябва да доплащаме. Ние предложихме едно на Томаш, това, което е по договора, но вратарят поиска друго. Поради тази причина се наложи да се обърнем към съда”, разясниха от Борисовата градина пред БЛИЦ.
 
Черни изпадна в немилост именно заради финансовите си претенции и от доста време не е помирисвал терен. Нещо повече – вратарят все по-често остава и извън разширения състав за мачовете на ЦСКА.
 
След така стеклите се обстоятелства е вече повече от сигурно, че през лятото Черни, чийто договор с клуба изтича на 30 юни, ще напусне Борисовата градина.