Черно море доказа, че този сезон може да бие, когато поиска Балкан Ботевград в баскетболното ни първенство. Варненци днес разковаха гостите си със 105:81 край морето в пореден кръг от редовния сезон. Това беше четвърта поредна победа за Черно море срещу Балкан - три за първенство и една за купата на България. Истински кошмар за тима от Ботевград с треньор Александър Тодоров, който се е прицелил в шампионската титла. И днес, както и за Купата, Балкан отнесе повече от 100 точки, а по този начин и с такава защита няма как да помисли за нещо по-сериозно до края на сезона. Неприятното за Балкан е, че почти сигурно ще играе именно с Черно море на полуфиналите в плейофите за титлата. И ако се представя по този начин, няма абсолютно никакъв шанс да стигне до финала.

Днешният мач отново имаше по-особен заряд. Двата отбора се вкопчиха в надлъгване през сезона, за да докажат кой е по-добър и заслужава да преследва Лукойл Академик. Още нещо - по време на мача за Купата на България, в края му, Йевджич от Черно море извади лакът, след като бе блъснат от Иван Лилов, а ситуацията породи още по-силно напрежение. Преди днешната среща Денислав Коцев завия, че "моряците" ще играят срещу Балкан и заради Йевджич. Към този момент Балкан все пак е с предимство в класирането, тъй като има една загуба по-малко от Черно море, въпреки че варненци са по-напред в класирането заради един изигран мач повече.

Първата част бе за гостите от Ботевград - 24:19, но във втората домакините обърнаха резултата и на полувремето поведоха с 44:39. Третата четвърт Черно море спечели с 32:22, а последната отново бе за варненци - 29:20. Домакините категорично спечелиха борбата под коша – 40-20, което им даде огромно предимство. Те имаха 54 срещу 28 точки в подкошието и по-добра успеваемост при стрелбата общо от игра – 58% срещу 45% на гостите. По 19 точки за победителите отбелязаха Александър Андреевич и Симеон Илиев, 16 наниза Джордже Тресач. За Балкан с 15 точки и 5 асистенции завърши Павел Маринов, а по 11 записаха Иван Лилов и Петер Седмак. Звездата на тима Ноа Далман тотално бе обезличен при борбите. Американецът обичайно взима над 10, в някои мачове и по 15 и дори 20 борби, а днес остана едва с 5.