Световният шампион във Формула 1 от 2008 година Люис Хамилтън спечели за първи път Гран При на Малайзия. Това е първи успех за него във втория старт на сезон 2014, след като преди две седмици в Австралия отпадна заради повреда в двигателя.

Днес обаче британецът тръгна първи и въпреки някои проблеми в колата финишира като победител. Освен спечеления полпозишън вчера и първата позиция днес Люис завъртя и най-бързата обиколка на "Сепанг".

Успехът за Мерцедес днес е двоен, тъй като Нико Розберг се нареди на втора позиция. На подиума успя да се качи и актуалният шампион във Формула 1 Себастиан Фетел от Ред Бул. Още на първи завой след старта пилотът на Мерцедес се възползва от фокусирания върху Хамилтън Фетел и го изпревари отдясно. До края позициите се запазиха.

Състезанието днес не завършиха шест пилота, а сред тях бяха и двамата на Заубер - Естебан Гутиерес и Адриан Сутил. Серхио Перес от Форс Индия пък не стартира поради проблем в двигателя. По нелеп начин приключи пилотът на Ред Бул Даниел Рикардо. Австралиецът влезе в бокса за смяна на гумите, но механиците не закрепиха добре предна лява. Малко след като бе пуснат да тръгне той спря и се наложи корекция. След това предното крило се счупи и в крайна сметка в 52-ата обиколка той се отказа.

Следващата неделя е стартът в Бахрейн.

РЕЗУЛТАТИ
  Пилот Отбор Време
1 Люис Хамилтън Мерцедес 1:40:25.974
2 Нико Розберг Мерцедес +17.3 секунди
3 Себастиан Фетел      Ред Бул +24.5
4 Фернандо Алонсо Ферари +35.9
5 Нико Хюлкенберг Форс Индия +47.1
6 Дженсън Бътън Макларън +83.6
7 Фелипе Маса Уилямс +85.0
8 Валтери Ботас Уилямс +85.5
9 Кевин Магнусен Макларън +1 обиколка
10   Данил Квят Торо Росо +1
11 Ромейн Грожан Лотус +1
12 Кими Райконен Ферари +1
13 Камуи Кобаяши Катерам +1
14 Маркус Ериксон Катерам +2
15 Макс Чилтън Марусия +2
- Даниел Рикардо Ред Бул +7
- Естебан Гутиерес Заубер  
- Адриан Сутил Заубер  
- Жан-Ерик Верн Торо Росо  
- Юлес Бианки Марусия  
- Пастор Малдонадо Лотус  
- Серхио Перес Форс Индия