Балкан (Ботевград) се сбогува с култовата си зала "Балкан" с категорична победа - 96:76 над косовския шампион Пея. Мачът беше последен от редовния сезон на Балканската лига. "Зелените" се местят в новопостроената "Арена Ботевград", която предстои да бъде открита в събота. Първото домакинство на тима в модерното съоръжение трябва да е на 6 април (неделя) - срещу Ямбол.

Избраниците на Александър Тодоров започнаха много силно срещу шампиона на Косово и още в началото се откъснаха напред в резултата. След една част разликата беше 11 точки, но до почивката не намалена на само 7. След подновяването на играта Балкан безпроблемно си върна комфортния аванс и разликата не падна по 10 точки до края. В заключителната част домакините играха атрактивно и разликата се увеличи още повече, преминавайки границата от 20 точки.

Ноа Далман вкара 23 точки и овладя 7 борби за победата, Лоуган Стъц добави 16 точки, а Павел Маринов – 14 плюс 8 асистенции.

Балкан завърши редовния сезон в Балканската лига с актив от 9 успеха и 7 поражения, а първият от 1/4-финалните плейофни мачове ще бъде следващата седмица като гост в Черна гора на Теодо. Седмица след него ботевградчани ще посрещнат Теодо в „Арена Ботевград”.