Мъри, разбра ли колко глупаво постъпи като не напусна "Ботев" Пловдив. В четвъртък си герой, в събота не ставаш за нищо. Много добре го знаеше още в четвъртък, когато отстрани "Левски" за Купата на България. Беше казал, че ще обявиш решението си след двубоя със "сините". Направи го и подаде оставка. Мъри, това беше най-точният момент в кариерата ти. Отстраняваш "Левски", колкото и слаб, жалък, трагичен и какъвто да е, но го отстраняваш и то след чиста победа с 2:0. После си подаваш оставката и махаш за довиждане на всички в Пловдив. Тръгваш си като герой с думите: "Аз си свърших работата, от тук нататък се оправяйте." Но ти се върна. Значи излиза, че въобще не си искал да си тръгваш. Няма вариант един работник да иска да напусне работата си, да подаде предизвестие и след два дни да се върне и да работи със същия ентусиазъм все едно нищо не се е случило.

Излиза, че подадената оставка от теб е само поза и от келешлък, да покажеш колко си смел, знаейки че почти няма шанс да ти бъде приета. Знаеше и още, че почти сигурно ръководството ще ти се помоли да се върнеш, т.е. ти ще излезеш морален победител в играта, искаше някой да ти се помоли да останеш. Е, помолиха ти се, остана. И какво?! Само след два дни вече не беше герой, а не ставаше. Казаха го феновете, не се сърди. Ясно е, че оставането ти в Пловдив е за днес, утре или вдругиден.

Оставането ти е като лепене на счупено, като кърпене на дупки, никога няма да бъде ново и здраво. Знаеше, че ти предстои гостуване на "Левски", което ще загубиш. Как се стигна до загубата, само ти можеш да обясниш, защото съботният "Ботев" срещу "Левски" въобще не беше онзи "Ботев", който се бори в четвъртък срещу същия "Левски". Някак си не се връзва, нито футболистите в жълто и черно изведнъж са спрели, нито "сините" са станали феномени. Само при теб нещата се промениха и то към лошо, към много лошо. Може да биеш от тук до края на света, но пак няма да си желан от феновете, които в Пловдив са друга бира. Нарочат ли някого, гонят го до дупка. Нито ще си първият, нито последният, който ще го изпита на гърба си. Затова, Мъри, защо не си тръгна като герой? Трябваше да избереш победата от битката, а не шума на парите.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ