Волейболистите на Марек Юнион-Ивкони (Дупница) победиха като гост Нефтохимик 2010 (Бургас) с 3:0 гейма (26:24, 25:18, 25:16) във втори мач между двата отбора от четвъртфиналните плейофи на Суперлигата, игран в бургаската зала "Младост".

Така след първия успех на волейболистите от Дупница у дома, с общ резултат 2:0 победи, шампионите отстраниха съперника и продължават на 1/2-финалите в първенството, където ще срещнат ЦСКА, който елиминира Монтана също след 2:0 успеха.

Бургазлии се постараха да използват фактора домакинство и да бъдат равностойни на дупничани, но това им се отдаде само в първия гейм. Те стартираха добре и взеха инициативата като поведоха на гостите с 17:13, информира bgvolleyball. Впоследствие Марек изравни играта и тя тръгна точка за точка. Все пак Нефтохимик имаше шанс да затвори гейма в своя полза като поведе с 24:23, но домакините не успяха да отиграят за точка и дупничани изравниха 24:24.

В решителните моменти гостите бяха убедителни и спечелиха първия гейм с 26:24. В следващите две части те вече диктуваха играта изцяло, като в третия гейм поведоха с 8:1. Натрупаната разлика бе комфортна и тимът на Марек затвори мача с чиста победа, като продължава на 1/2-финалите.