Мъжкият отбор на ЦСКА (София) се класира за полуфиналите в НВЛ "Бачково" - изворна вода Суперлига, след като в мач №2 от четвъртфиналния плейоф срещу Монтана (Монтана) постигна победа с 3:1. Този път "червените" се наложиха с 23:25, 25:12, 25:23, 25:14 в собствената си зала Васил Симов и затвориха серията след втория мач.

Най-драматичен бе третият гейм, в който гостите от Монтана водеха с 4-5 точки до самия му край, пише bgvolleyball.com. Пропуски в нападение за Монтана и много сърцата игра на ЦСКА в защита обаче позволи на момчетата на треньора Сашо Попов да наваксат изоставането си и да поведат с 2:1 след 25:23. В третата част гостите се изнервиха и капитанът на тима Бранимир Баев получи червен картон от рефера Симеон Иванов за разкарване на топката.

На полуфиналите ЦСКА чака победителя от двойката между Марек Юнион-Ивкони (Дупница) и Нефтохимик 2010 (Бургас). В тази серия дупничани водят с 1:0, а вторият мач е утре в Бургас.

С по 17 точки за ЦСКА реализираха Бранимир Грозданов (2 аса, 68 % в нападение) и Красимир Георгиев (5 аса, 1 блокада, 85 % в атака).

Най-резултатен пък стана Иван Крачев от тима на Монтана, като той направи 18 точки.