Марек Юнион-Ивкони (Дупница) тръгна уверено в четвъртфиналните плейофи от Суперлигата Бачково – изворна вода при мъжете. Волейболистите от Дупница надиграха като домакини чисто Нефтохимик 2010 (Бургас) с 3:0 (25:23, 25:14, 25:18) в първия мач от серията.

Така дупничани поведоха с 1:0 победи в плейофнита серия, в която се играе до два успеха от три мача. Реваншът е на 24 март (понеделник) от 18:00 ч. в бургаската зала "Младост", пише bgvolleyball.com.

Над 650 зрители подкрепяха своите по пътя към успеха, а домакините се справиха със съперника за три гейма. Именно срещу бургазлии те завършиха в редовния сезон, като тогава надиграха гостите трудно с 3:2. Този път волейболистите на Марек не допуснаха изненади, като единствено първия гейм бе труден за тях. Нефтохимиците стартираха добре и взеха инициативата, като поведоха с 8:5 и 13:8. В този момент обаче дупничани реализираха точкова серия и изравниха при 13-13. Гостите не се дадоха и играта бе равностойна до двадесета точка. В този важен момент волейболистите на Марек се откъснаха с 2 точки, наложиха волята си и взеха трудния гейм.

В следващите два гейма шампионите диктуваха играта изцяло. Те вземаха първоначален аванс и приключваха геймовете сравнително безпроблемно, а с това записаха и чист успех. Най-добър реализатор за Марек стана Венелин Кадънков с 20 точки. Станислав Величков добави 13 за победата.