Севиля успя да се класира на 1/4-финалите в Лига Европа, въпреки че загуби първия мач от Бетис с 0:2. На интригуващия реванш между градските съперници се получи същия резултат, но в полза на Севиля, което доведе спора до продължения, в които не падна гол и последваха дузпи. При изпълнението им "зелено-белите" направиха два пропуска и Севиля надделя с 4:3. Така тимът за първи път в историята си продължи напред в евротурнирите след загуба у дома в първия мач.

Победата на реванша дойде след голове на а Хосе Антонио Рейес в 20-ата минута и на Карлос Бака в 75-ата.

Зрелището на "Бенито Вийямарин" започна лошо за Бетис. Още в 15-ата минута треньорът на символичните домакини Габриел Калдерон трябваше да извърши принудителна смяна, тъй като Дамиел Перкуи се контузи и на мястото му се появи Ноно. Само 5 минути след това Севиля поведе в резултата. Алберто Морено проби по левия фланг и върна топката около точката за дузпа към Хуан Антонио Рейес, който реализира в долния ляв ъгъл на вратаря Адан - 0:1.

До почивката липсваха головите опасности. По-интересните положения бяха през втората част. Първо Мбиа в 49-ата минута получи топката от Гамейро в наказателното поле на Бетис, но последвалият удар бе спасен от Адан. Малко след това Хуанфран застраши стража на Севиля Бето, стреляйки коварно от ъгъла, но покрай целта. В 57-ата минута Батистао на два пъти можеше да изравни, но първо негов удар с глава отблизо премина над напречната греда, а секудни по-късно и мощното му воле излезе в аут. Отново той в 64-ата минута направи Бето герой, след като би право в тялото му от добра позиция.

И както почти винаги се получава - като не вкараш, ти вкарват. Така стана и в 75-ата минута, когато Севиля удвои преднината си. Така важният втори гол вкара Карлос Бака, който засече центриране отляво на Морено - 0:2. Така общият резултат от двата мача беше изравнен и всичко започна отначало.

До края обаче не падна нов гол, а и в двете продължения от по 15 минути картинката не се промени. Стигна се до дузпите, при които шансът беше на страната на Севиля. Символичните гости първи изпълняваха, като Антонио Адан продължи с великолепните си намеси, спасявайки първото изпълнение на Витоло. Последваха шест безапелационни удара от бялата точка преди Н`Диайе да улучи гредата. При последните дузпи Иван Ракитич вкара за Севиля, след което Ноно изпусна след неубедително изпълнение, хвърляйки в екстаз играчите и феновете на Севиля.

Жребият за 1/4-финалите на Лига Европа е в петък от 13:20 часа, веднага след този за 1/4-финалите на Шампионската лига в централата на УЕФА в Нион (Швейцария).

 
bet.jpgБетис – СЕВИЛЯ 0:2sev.jpg
(в първия мач 2:0, общ резултат 2:2, 3:4 при дузпите)
0:1 Хосе Антонио Рейес (20), 0:2 Карлос Бака (75)







0.betis_sev.jpg