Фиорентина загуби у дома от Ювентус с минималното 0:1 в реванш от 1/8-финалите на Лига Европа и отпадна от турнира с общ резултат 1:2. Първата среща в Торино бе завършила 1:1, но на реванша Андреа Пирло (71) с гол от фаул се оказа героя за „бианконерите”, а заради нарушението преди попадението Гонсало Родригес получи втори жълт картон и домакините от Флоренция доиграха мача в намален състав.

Първото полувреме бе равностойно, като пропуски за домакините направиха Марио Гомес и Давид Писаро, докато опасни изстрели от гостите отправиха Пол Погба, Фернандо Йоренте, Андреа Пирло и Карло Тевес.

След почивката опасни удари за домакините отправиха Борха Валеро и Хуан Куадрадо, а за гостите нови пропуски направиха Видал и Погба. В 71-ата минута Гонсало Родригес извърши груб фаул пред наказателното поле и бе изгонен от игра, получвайки втори жълт и съответно червен картон. Андреа Пирло изпълни фамозно прекия свободен удар и не остави никакви шансове за вратаря Нето – 0:1.

До края на мача численото превъзходство на гостите оказа огромно влияние и домакините нямаха много възможности да стигнат до изравняване и евентуално вкарване на мача в продължения. В добавеното време Видал направи нов непростим пропуск, след като не успя да се разпише с глава от близо. В крайна сметка Ювентус се класира за 1/4-финалите и продължава мечтае за трофея, след като финалът е не неговия стадион.

Жребият за 1/4-финалите на Лига Европа е утре от 13:20 часа веднага след този за 1/4-финалите на Шампионската лига в централата на УЕФА в Нион (Швейцария).
 
fio.jpgФиорентина – Ювентус 0:11juv.jpg
(в първия мач 1:1, общ резултат 1:2)
0:1 Андреа Пирло (71)

Флоренция, “Артемио Франки”
Съдия: Хауърд Уеб (Англия)