Португалският гранд Бенфика и Тотнъм не успяха да се победят и завършиха 2:2 в Лисабон в реванш от 1/8-финалите на Лига Европа. Така „лисабонските орли” елиминираха „шпорите” с общ резултат 5:3 и се класираха за 1/4-финалите. Те нямат загуба вече 11 домакинства в евротурнирите – 9 победи и 2 равенство. В историята си Тотнъм пък никога не бе продължавал напред в Европа след домакинска загуба в първия мач и не успя да го стори и сега.

Двубоят се развиваше напълно според желанието на „лисабонските орли”, които поведоха в 34-ата минута с гол на Езекиел Гарай за 1:0. Този резултат остана непроменен до почивката.

През втората част в рамките само на 120 секунди гостите стигнаха до пълен обрат и започнаха да мечтаят за продължения. В 78-ата минута Хари Кейн асистира на Насер Шадли за 1:1. Само минута по-късно двамата повториха упражнението и белгийският национал с марокански корени вкара втория си гол в мача за 1:2.

До края на мача „шпорите” натиснаха и опитаха всичко по силите си да стигнат до трети гол, но така и не успяха отново да разочароват стража на домакините Ян Облак, който с невероятно изяви отрази всички отправени към неговата врата удари, най-опасният от които отново на Шадли с глава в добавеното време.

„Лисабонските орли” бяха като в шок след втория гол, но все пак успяха да стигнат до равенството в последните секунди, след като получиха дузпа, реализирана от потърпевшия Лима, който бе фаулиран от Сандро.

Жребият за 1/4-финалите на Лига Европа е утре от 13:20 часа веднага след този за 1/4-финалите на Шампионската лига в централата на УЕФА в Нион (Швейцария).

______________.jpgБенфика – Тотнъм 2:2тотнъм_1.jpg
(в първия мач 3:1, общ резултат 5:3)
1:0 Езекиел Гарай (34), 1:1 Насер Шадли (78), 1:2 Насер Шадли (79), 2:2 Лима (90+5)

Лисабон, “Да Луж”
Съдия: Дамир Скомина (Словения)