Анжи (Махачкала) не успя да победи у дома АЗ Алкмаар, с който завършиха 0:0 в реванш от 1/8-финалите на Лига Европа. Така гостите от Алкмаар се класираха за 1/4-финалите, след като бяха спечелили първата среща с минималното 1:0.

Домакините бяха по-активни през целия мач, но успяха да отправят само един точен удар по посока на вратата на АЗ Алкмаар, чийто футболисти създаваха по-сериозните опасности за гол. В последната 90-а минута Мкрчиян от домакините получи директен червен картон. До попадения обаче така и не се стигна и холандският тим се класира за следващия етап благодарение на победата си от първата среща.

Под ръководството на Гуус Хидинк Анжи елиминира АЗ Алкмаар в плейофите на Лига Европа през миналия сезон, като спечели с 1:0 в Русия и с 5:0 като гост, като по този начин нанесе най-тежката загуба на тима от Алкмаар в евротурнирите. Анжи нямаше загуба и нямаше допуснат гол в досегашните си мачове с холандски отбори.

АЗ Алкмаар е един от четирите отбора, излезли от груповата фаза, които са без загуба вече 9 мача от началото на турнира преди днешното гостуване в Раменскор. Останалите са Фиорентина, Олимпик (Лион) и Залцбург.

Жребият за 1/4-финалите на Лига Европа е утре от 13:20 часа веднага след този за 1/4-финалите на Шампионската лига в централата на УЕФА в Нион (Швейцария).

1anz.jpgАнжи – АЗ Алкмаар 0:0az.jpg
(в първия мач 0:1, общ резултат 0:1)

Раменское, “Сатурн”
Съдия: Крейг Томсън (Шотландия)