Искам да задам на богопомазаните футболисти, които носят фланелката на “Левски”, няколко въпроса.

1.Когато човек не си върши работата, за която е нает, 1, 2 или 3 месеца - какво ще се случи с него?

2.Ако телевизионният оператор, вместо да показва мача, започне да върти камерата към къщите в Коматево, към небето и навсякъде другаде, но не и към терена, какво ще се случи с него?

3.Ако футболният коментатор, вместо да говори за събитията на терена, започне да говори за липсата на зима, за разходките с жена си в парка, за това колко ракия е изпил предната вечер – какво ще се случи с него? Не се напрягайте, лесно е. Или ще бъде уволнен, или принуден да си тръгне. При това е твърде вероятно да не си получи и заплатата заради системно неизпълнение на задълженията си. Е питам ви сега – вие коя част от вашите задължения изпълнихте? Вие смятате ли, че въобще заслужавате още веднъж да облечете святата фланелка?

Но вие, господа, сте онези, които имат железни договори. Които имат железни и големи заплати, които при най-малката глоба обръщат джобове, мрънкат и говорят с мениджърите си, плашат със съд и какво ли още не! Само, че въпросният коментатор или оператор няма мениджър, взема поне 10 пъти по-малко от вас и продължава да си върши съвестно задълженията. И редовно е глобяван. А вие? Кое от задълженията си изпълнихте, след като дори в топлото време не изпотихте фланелките.

Лесно е да кажеш – толкова си можем, слаби сме. И вечерта да се веселите по кръчмите, нали, Пеле? След като толкова си можете, се махнете доброволно от “Левски”. След като толкова си можете, отидете да играете в някой отбор от вашата класа, откажете се от големите си заплати. Но не става, нали? Наслушахме се след всеки мач на заучени реплики. Единият вика толкова си можем след всяка среща, другият - вечно сърдит и само казва “Тръгвам си”, а още е тук. Не ви искаме, никой не ви иска! Вие сте срам, господа високоплатени невършещи работата си служители. Това сте вие – служители на ПФК “Левски”. И след като не можете да си изпълнявате задълженията, след като никой не е доволен от вас, свършете едно добро дело – отидете в офиса на “Левски” и пожелайте да прекратите договорите си доброволно – без неустойки, без изплащане на заплати. После излезте от задния изход на стадиона със задниците напред! Довиждане, няма да ни липсвате!
P.S. Написаното не важи за двамата Цоневи, останалите юноши, на които не се дава шанс, и донякъде за Пламен Крумов!
ЮРИ СЛАВЧЕВ