Да не си на мястото на Антони Здравков. “Левски” върви зле, едва диша. Баща му, легендарен футболист на “сините”, е болен след получен инсулт... Здравков бе с подпухнало лице и огромни кръгове около очите, издаващи че здравословното му състояние никак не е добро.
 
Вината обаче не е в него. В никакъв случай. Вината е в ръководството и в онзи господин с мустаците, който съсипа “Левски” и го докара до това дередже. Всички видяха и се убедиха, че Тони няма сили да води тима.  Всички видяха и се убедиха, че зимната селекция е пълен провал. Всички видяха и се убедиха, че най-неприятното идва и увисва с ужасяваща сила над “Герена”. Неприятното, означаващо пълен провал навръх 100-годишния юбилей. Само Батков не го видя. Само той си зарови главата в пясъка като щраус.
 
Дръж се, Тони! Имаш жена, дете. Бъди с тях. Отдели се от синия ад и потърси спасението в семейството си. А после, живот и здраве, все ще се намери място, където да продължиш треньорската си кариера.
 
А вие, г-н Батков, се пуснете! Пуснете се най-после от мястото, където здраво сте се хванали. Пуснете се от светинята “Левски” и я напуснете! И разкрийте най-сетне кой е истинският собственик на клуба. Вие, друг или други...
 
Колкото и да е неприятно на милионите, обичащи “синия” отбор, той върви смело и решително по стъпките на ЦСКА. Няма пари, няма ръководство, няма трофеи, няма и купи. Няма и бъдеще. Има само развалина. Стадионът е рухнал, “Левски” също рухна днес. Със свиреп грохот. Рухна окончателно.
МИХАИЛ ДОКОВ/БЛИЦ