Пирин (Разлог) и Монтана завършиха 2:2 в интригуващ мач от 16-ия кръг на "Б" група. Така домакините продължават да са без победа тази пролет, след като направиха второ равенство у дома от началото на подновяването на шампионата.

В срещата с Монтана възпитаниците на Христо Джоджов и Димитър Соколов изоставаха на два пъти в резултата, но показаха характер и успяха да спечелят поне точка с гол в последната минута.

Двубоят предложи атрактивен сблъсък на двама братя - Димитър Наков игра за Пирин (Разлог), а брат му Благой – за Монтана. Именно той, в 26-ата минута откри резултата за гостите, водени от Николай Митов. В 44-ата Георги Фикийн изравни за 1:1. В 67-ата юношата на "Левски" Янко Ангелов отбеляза за 1:2 с удар от много малък ъгъл. Точката за домакините дойде след попадение на Димитър Димитров с глава в 90-ата минута за крайното 2:2.

Това бе последно домакинство за Пирин на стадиона в Разлог. Заради започващия ремонт на градския стадион отборът ще се премести в Симитли, където ще играе домакинските си срещи до края на сезона. След две седмици там ще се състои и местното дерби между Пирин (Разлог) и Банско.

След равенството Монтана е на 4-ото място с 26 точки, на 3 зад третия Добруджа. Пирин (Разлог) пък е седми с 19 точки.