Александра Жекова направи поредното си добро каране от началото на годината. След като отстрами България на Олимпиадата с петото си място, изпускайки медал заради сблъсък с италианката, днес Жекова стъпи на подиума. Българката се класира на трето място в старта за Световната купа в швейцарския курорт Вейсона. Сани мина успешно всички стартове до финала. На четвъртфиналите беше в призовата тройка. На полуфиналите, които бяха днес, чаровната ни състезателка остана трето и си осигури място във финала. А на финала я очакваха познати съпернички - Доминик Малте, Нели Моен Локо, Юка Фуджимори, Кло Треспьош и Линдзи Джакобелис. От по-известните имена и силни противнички отсъства олимпийската шампионка Ева Самкова от Чехия и Мейл рике, която въобще не пътува до Швейцария.

На финала Жекова поизостана в началото, като Фуджимори направи добър старт. След това най-опитната - Джакобелис, допусна грешка при един от скоковете и изостана сериозно. В края на трасето Сани се възползва от грешка на японката Фуджимори и я изпревари за третото място в крайното класиране.

Последният старт за Световната купа този сезон е в испанския зимен център Ла Молина в събота (15 март) малко след 14:00 часа българско време.