Австралия изпусна аванс от три гола и загуби с 3:4 от Еквадор в котролна среща, играна на стадиона на Милуол “Дъ Ден” в Лондон.
 
34-годишният Тим Кейхил, който е легенда именно на Милуол, стана голмайстор № 1 в историята на националния отбор на Австралия. Той вече има 31 попадения за “кенгурата”.
 
Кейхил откри резултата още в 8-ата минута и така подобри досегашния голмайсторски рекорд на Деймиън Мори (29 гола за Австралия). Халфът на Кристъл Палас Миле Йединак удвои в 16-ата минута от дузпа, отсъдена за фаул срещу Кейхил.
 
В 32-ата минута Тим Кейхил вкара втория си гол мача, след като беше точен с глава след центриране на Томи Оър. Антонио Валенсия върна едно попадение за Еквадор в 56-ата минута.
 
Само 60 секунди по-късно вратарят на “кенгурата” Мичел Лангерак, беше изгоне, след като фаулира Енер Валенсия в наказелтото поле. Сегундо Кастийо не сбърка при изпълнението на отсъдената дузпа.
 
В 77-ата минута Антонио Валенсия асистира за изравнителното попадение на Евер Валенсия. Двамата национали на Еквадор, въпреки че са играли в един отбор като деца, не са роднини. В края на мача Едисон Мендес донесе победата на латиноамериканския тим, след като се възползва от поредица грешки в защитата на Австралия.


Article.jpg